PONEDELJKOM U POLA OSAM: kako komuniciramo?

PONEDELJKOM U POLA OSAM: kako komuniciramo?

26. avgust 2019. – 19:30 – još jedan ponedeljak u Hobby Art Centru i još jedna zanimljiva tema. Kako, koliko, kada, zbog čega, na koji način i sa kime komuniciramo…? Pričali smo o verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, prisjetili se stvari koje znamo, naučili nešto novo. Bile smo ozbiljne (tema je ozbiljna), ali smo se i smijale i uživale u večerašnjem druženju.

Meni je uvijek lijepo ponedeljkom u pola osam, ma meni je lijepo uvijek jer sam izabrala da tako živim i borim se za takve trenutke, sama ih sebi napravim. Trudim se da i drugima prenesem svoj optimizam, da požele da se svakoga jutra kad se pogledaju u ogledalo osjećaju sreću i zahvalanost, samo zbog činjenice da su se opće probudili, jer toliko ljudi nije…

A svaki dan je prepun mogućnosti, izazova i trenutaka koje samo mi možemo napraviti lijepima… ako želimo. A ako zaista želimo i potrudićemo se da  to postignemo.

Govorili smo večeras i o NLP tehnikama, o “sidrenju” kao tehnici koja nam mnogo može pomoći u pripremama za javni nastup i pomoću koje možemo navladati loše emocije i zamijeniti ih onim dobrim. Pričali smo o aksiomu “mapa nije teritorija” i naučili kako da ga primjenjujemo svakodnevno.  Neki drugi put ćemo spomenuti nešto drugo, što nam također može pomoći da osnažimo sebe i povećamo vlastite potencijale.

Do slijedećeg ponedeljka u pola osam; 9.septembra, pričaćemo o zdravlju, pčelarstvu, pčelarima, medu i drugim pčelinjim proizvodima… Pridružite nam se.

This slideshow requires JavaScript.