Ženo, jaka si!

Ženo, jaka si!

 

Koliko god često da su ti koljena zaklecala, koliko god puta da si se pokliznula i pala, nema veze… Uvijek si bila jača u trenu kad si opet ustala i prkosno, puno jača i hrabrija pogledala svijet oko sebe. Iskustvo se novcem ne kupuje. Stječe se padovima, promašajima, lošim procjenama, pa i uspjesima… Onda odjednom, toliko toga znaš. Naučila si dok je boljelo, dok ti je srce iskreno vjerovalo i voljelo – saznala si da nisu svi kao ti.  Nisi više ona mala djevojčica, što kroz duge trepavice, svojim krupnim tamnim očima, punim ljubavi i znatiželje, gleda svijet. Sad si žena. I sad znaš. Život nije bajka, ali ti ga možeš u bajku pretvoriti. U svoju bajku. U svoj nedosanjani san, koji ćeš sanjati otvorenih očiju.

Ništa nije nemoguće, ako iskreno želis. Ništa nije nedostižno, samo ako si spremna platiti cijenu da to i uzmeš. Sve je čovjeku dato, čini se na dohvat ruke, a opet, tu je ruku često teško ispružiti.

Danas si odlučila da promijeniš nešto u svom životu. Šta je to što bi željela? Početi trenirati; skinuti nekoliko kilograma; promijeniti posao; pokrenuti svoju poduzetničku priču???

Šta god želiš, trebat će ti snaga i istrajnost. I jedno i drugo u kontinuitetu. Stekla si kroz godine puno životnog iskustva, upoznala različite ljude, naučila padati i ustajati, naučila nešto o ljudima… Sad je to tvoja snaga i tvoj značajan resurs. Nešto što će ti itekako zatrebati i itekako ćeš se tim resursima poslužiti. Sad znamo da si jaka.

Kako ćes znati da nećeš odustati. Pa ti nikada nisi odustala od sebe. Uvijek si vjerovala da može biti dobro. Tebe su padovi naučili da je sve prolazno, da svaka rana zacijeli. Ti nisi nikada na zemlji ostala. Koljena su ti možda izranjavana, ali ti je čelo visoko podignuto i ti gordo ovom zemljom gaziš.

Eto, tako znam da nećeš odustati. Prepoznat ćeš sve svoje kapacitete, svu snagu koja ti teče venama usmijeriti ka ostvarenju svoga sna. Ma kakav da je,ma šta on bio,… tvoj je i vrijedi se za njega boriti.

Ti si hrabra, posvećena, kreativna, odgovorna, istrajna, uporna, …

Samo je potrebno da sve te tvoje resurse upakuješ u jednu dobru ideju, nešto što voliš, nešto zbog čega ti se oči cakle, nešto u što vjeruješ…

Nazovi cilj imenom svojim i svoje brodove od papira pretvori u najljepšu jahtu koja će ploviti morima tvojim. Znam da takva, to i možeš…