ZAMISLI 2030.

ZAMISLI 2030.

Zamisli 2030.

Zamisli svijet u kojem nema gladi ni ratova, zelenu planetu zemlju kojom koračaju sretni ljudi. Zamisli da svi ljudi imaju jednake šanse, da nema obespravljenih i nezbrinutih i da to vrijeme jednom mora doći.

Ali svi moramo biti dio tih procesa. Niko, ali baš niko ne smije ostati izvan tog puta. Svojim primjerom ćemo pokazati šta znači biti društveno odgovoran i druge ćemo povesti tim putem.

Ciljevi održivog razvoja su i moji ciljevi.

Ja sam Adisa Tufo, ekonomistica, poduzetnica, menadžer, psihologinja, NLP practitioner, filantropkinja, pčelarka…

Veoma aktivna u nevladinom sektoru prvenstveno na projektima osnaživanja žena i mladih, te projektima socijalne inkluzije. Moja kompanija Čip sistemi je intenzivno uključena u drušveno odgovorne projekte i svakodnevno smo dio procesa koji nas vode u tom pravcu.

Nikad nemojte pomisliti da je nemoguće doći do cilja. Ako svi idemo u istom pravcu, svi ćemo stići na isto mjesto. Bosna i Hercegovina itekako može biti bolje mjesto za život. I nikada nemoj pomisliti da je to što činiš malo u odnosu na globalne procese. I svako malo je više od ništa. Zato djeluj!

Ako je tvoja kompanija društveno odgovorna, ako se iako si možda mali, ponašaš kao veliki, sigurno ćeš velikim jednom i postati.

Učestvujte u pozitivnim procesima, prijavite svoju kompaniju za nagradu za biznis lidera održivog razvoja u BiH i potaknite i druge da učine isto. Cijelu ovu priču i pričamo da bismo potaknuli druge da razmišljaju na naš način. Svi zajedno, držeći se za ruke, učinimo ovu zemlju, boljim mjestom za život. Svi zajedno budimo dio pozitivnh promjena; svaki naš pojedinačni cilj, neka bude jedan od ciljeva održivog razvoja.

Aplicirajte http://zamisli2030.ba/sdgpioneers/

ADISATUFO.BA