U Zagrebu predstavljen vodič za uspjeh “Ne posustani, ne odustani”, autorice Sanele Dropulić

U Zagrebu predstavljen vodič za uspjeh “Ne posustani, ne odustani”, autorice Sanele Dropulić

Simbolično, na Međunarodni dan ženskog poduzetništva u Zagrebu je pokrenuta nova poduzetnička i kreativna priča. Naime, vlasnica Virtuelnog ženskog poduzetničkog centra i veliki prijatelj bosanskohercegovačkih poduzetnica promovisala je u prepunoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu svoje novo djelo „Ne posustani, ne odustani!“

„Ne posustani, ne odustani!“ u mnogo čemu pokazuje da je budućnost poduzetništva u ženskim rukama. A kako je i sama autorica navela knjiga je i recept kako zaviriti u svoju dušu, poslovne sadržaje, okolnisti i naravno pored svih neteškoća s kojima se svakodnevno susrećemo – kako ne posustati i ne odustati od vlastitih ciljeva.

Pred više od 220 gostiju iz Hrvatske i regije – zemalja Jugoistočne Europe predstavljeno je desetogodišnje istraživanje gđe. Dropulić, ali i komentari protkani iskustvom uspješnih regionalnih poduzetnica i dama koje svojim poslovanjem utiču na sliku ženskog poduzetništva i ravnopravnost žena u Hrvatskoj i regiji.

O usponu poduzetništva kao temeljnom pokretaču privrede i o Svjetskom danu poduzetnica govorile su Ana Mandac, pomoćnica ministrice privrede, kao i Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca, Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške, te Višnja Ljubičić, ombudsman za ravnopravnost spolova u Hrvatskoj.

A među recenzentima knjige i počasnim gostima iz regije bila je i uspješna bosanskohercegovačka poduzetnica Adisa Tufo, direktorica ČIP sistema, koja je o autorici djela imala samo riječi hvale i kako je i navela – cijela priča tek počinje.

„Prvi moj susret sa gospođom Sanelom Dropulić, značio je ljubav i prepoznavanje. Poslije je bilo još susreta i svaki je bio izuzetno sadržajan. Svaki je obećavao naredne i saradnju koja je, kasnije sam se u to uvjerila, istinski počela još onog momenta kad su nam se pogledi sreli.“

Knjigu „Ne posustani, ne odustani!“ gđa. Tufo naziva vodičem za uspjeh i jednim veoma zanimljivim štivom u kojem autorica svoje čitaoce vodi putevima koje je prolazila, borbama koje i danas vodi. „Daje nam smjernice, ukazuje na probleme na koje ćemo naići i prepreke na kojima se možemo spotaknuti i ukazuje na svjetlo na kraju tunela, koje obećava da ćemo ugledati. Sanela nam poklanja  svoje fantastično iskusvo i daje nam da ga utkamo u svoju poduzetničku priču, bilo onu koju sanjamo ili onu koju živimo“, naglašava ona.

Gospođa Tufo, kao i ostali recenzenti Zori Jakolin, Valentina Disoska, Sofija Bajić, Mirela Glavaš, Siniša Prugovečki i Mirjana Gaura slažu se u jednom – ova knjiga prijeko je potrebna – ne samo da naučimo nikada ne odustati od svojih namjera, nego da se i podsjetimo što nam je raditi, ako se pokolebamo na svom putu prema uspjehu.

This slideshow requires JavaScript.