Tuzla: Promocija knjige “Vruć krompir”

Tuzla: Promocija knjige “Vruć krompir”

22.marta 2018. godine u tuzlanskoj biblioteci “Derviš Sušić”, u prisustvu mnogobrojnih Tuzlaka i Tuzlanki, održana je promocija moje knjige. Put do Tuzle je bio dosta naporan, snijeg je padao sve vrijeme i preko Karaule sam vozila 30km/h, ali ni ja, kao i moja ekipa, se nismo pokolebale. Pune nekog, samo nama znanog entuzijazma i pozitivne energije stigle smo u Tuzlu sat kasnije nego što smo planirale, ali ipak stigle i bile smo sretne zbog toga. Parkirale smo auto i uputile se prema “Radiju Kameleon” gdje smo imale dogovoren sastanak.

Stigle smo malo ranje i popile kafu u društvu naše domaćice Edina Selesković, a zatim sam obišla radne prostorije ove medijske kuće u društvu fenomenalnog Amira Zonića. Uveo me je u studio i tu sam malo popričala sa divnom urednicom otvorenog programa Džezi, naravno naš razgovor je otišao “u eter” . Nakon toga radni sastanak i neki sitni dogovori vezani za “Festival savremene žene 2018” koji će se u Tuzli održati od 19. do 22. aprila i baš ova ekipa sa kojom smo bile u društvu je nosilac cijelog projekta. Poklonit će Tuzli spoj umjetnosti, kulture i poslovnog ambijenta, sve u liku savremene žene…

Vrijeme predviđeno za boravak na radiju je prošlo veoma brzo i mi smo se uputile u biblioteku, gdje nas je već čekala ekipa na čelu sa Nihadom Suljićem, mojim mladim prijateljem kojeg sam upoznala preko facebooka, ali smo se ubrzo počeli viđati na nekim zanimljivim događajima i naše prijateljstvo je prestalo biti samo virtualno. U ulozi promotora ove večeri, pokazao nam je salu, upoznao nas sa direktoricom i drugim osobljem biblioteke i naše neformalno druženje je počelo.

Od 18h, sa izjavom za lokalnu TV, krenuo je i oficijelni dio programa i ja sam ušla u salu koja je bila prilično ispunjena. Vani je padalo i bilo je jako hladno, tako da nisam očekivala neku značajnu posjetu. Lica ispred mene su izgledala toplo i dobronamjerno i čarolija je mogla da počene. Meni je bilo veoma lijepo. Osim mene govorili su i promotor Nihad Suljić i jedna prelijepa i posebna dama, direktorica biblioteke Mirna Trifković. Oboje su divno govorili, ali (meni se učinilo) kratko, tako da je uloga da najviše pričam ipak pripala meni. Trudila sam se da boravak u sali biblioteke ljudima, koji su u toj hladnoj noći napustili svoje tople sobe i došli da mene čuju, učinim ugodnim i da im bude posebno toplo to druženje sa mnom. I mislim da sam uspjela u tome, jer su komentari poslije promocije i sve poruke koje stižu u moj inbox sinoć i danas, više nego fenomenalne i posebne.

Poslije promocije još jedna tuzlanska kafica sa jednom veoma dragom ženom, biznismenkom i aktivisticom u nevladinom sektoru, Alisom Salković i njenom djecom.

Povratak kući nije išao baš kako smo planirale, snijeg je nemilice padao, mokar i težak, automobili su išli presporo, vidljivost je bila jako slaba i mi smo odlučile prespavati u jednom hotelu u Gračanici.

Iza nas je još jedno fenomenalno iskustvo. Sa svakog našeg putovanja, vratimo se bogatije za sve nove ljude koje upoznamo, prijateljstva koja se njeguju i učvršćuju i neka, koja se tek naslućuju…

A.T.