Susreti: Nerma Saračević, direktorica Regionalnog centra Zenica Wiener osiguranja

Susreti: Nerma Saračević, direktorica Regionalnog centra Zenica Wiener osiguranja

Tokom LRC-ove konferencije Pouzdanost, koja je održana u četvrtak 23.11.2017. godine, priliku za razgovor i unapređenje odnosa prepoznale su gđa. Nerma Saračević, direktorica Regionalnog centra Zenica Wiener osiguranja i gđa. Adisa Tufo, generalna direktorica Čip Sistema iz Sarajeva.

Poslovna politika koju slijede ove poslovne žene želeći proširiti poslovnu mrežu, unaprijediti poslovanje i zadovoljiti što bolje uslove za bolju privrednu sliku Bosne i Hercegovine – bila je jedna od tema koje su se dotakle. S obzirom na ambijent samog druženja, gospođe su se također dotakle važnosti vrednovanja samog poslovanja i kvalitete poslovanja koja treba, odnosno mora biti prepoznata i poznata javnosti.

Nerma Saračević dugi niz godina obavlja rukovoditeljske funkcije u financijskom sektoru. Financiranje MSP, njihov rast i razvoj, u fokusu je njezinih istraživanja. Zbog globalne financijske krize okrenula se alternativnim izvorima financiranja MSP. Također, njene komentare iz svijeta ekonomije možete pročitati na manager.ba.