Rotary club Sarajevo – Ilidža

Rotary club Sarajevo – Ilidža

U zvaničnoj posjeti kompaniji «ČIP sistemi» 22.12.2017. godine, u petak,  bili su predstavnici “Rotary cluba Sarajevo Ilidža” –  gospođa Alisa Vrabac, predsjednica kluba i gospodin Safet Zečević, sekretar kluba.

Menadžment kompanije Adisa i Lejla Tufo, provele su ugodne trenutke u razgovoru sa gostima, koji su im uručili zahvalnicu na učešću u projektu “#šareni svijet”  koji je realizovao RC Sarajevo Ilidža, a to je kupovina štampača sa printom teksta u Brajevom pismu, koji je uručen Centru za Slijepu i slabovidnu djecu u Sarajevu – Neđarići. Generalna direktorica ČIP sistema zahvalila se gostima na iznenadnoj posjeti, dodajući da joj je žao što nije imala priliku, zbog putovanja, prisustvovati ceremoniji dodjele.

“Mi smo sretni što smo imali mogućnost da učestvujemo u još jednom odličnom projektu rotarijanaca iz naše općine” , rekla nam je direktorica ČIP sistema, gospođa Adisa Tufo, dodajući da će se ova saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Ova iznenadna posjeta i zahvalnica na Brajevom pismi za učešće u projektu menadžmentu ČIP sistema znače mnogo, jer Rotary je svjetska organizacija osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima, cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu i šire dobru volju i razumijevanje u svijetu, a to je i jedna od filozofija koju promiče Adisa Tufo kroz društvenu uključenost i kroz rad ČIP Sistema. Ovi ideali njeguju se u rotary klubovima, u kojima se sastaju osobe jednakih nazora. Nosioci ove ideje su pojedini rotarijanci i rotarijanke koji rotarijska načela i rotarijske ideale oživotvoruju na svom području.

„Bila je čast, zadovoljstvo,  ali i izazov u posljednjih 8.mjeseci raditi na implementaciji ovog našeg najvećeg projekta, posebno uzimajući u obzir da smo drugi najmlađi Rotary Club u BiH i treći RC u Sarajevu. Mi živimo rotarijanski, a to znači da su naši projekti često humanitarne ali uvijek humane prirode. Zahvalni smo do neba nj. ekselenciji, austrijskom ambasadoru u BiH Martinu Pammeru i Rotary Distriktu 1910, što su prepoznali vrijednost ovog projekta, kao i domaćem sponzoru kao što je firma Čip sistemi“, izjavila je predsjednica RC Sarajevo Ilidža, Alisa Vrabac.

This slideshow requires JavaScript.