Recenzija: “Ne posustani, ne odustani!”

Recenzija: “Ne posustani, ne odustani!”

Ne znam da li sam od gospođe Dropulić više naučila slušajući je na javnim nastupima, razgovarajući ili čitajući njenu knjigu, ali znam da je svaki kontak s njom za mene predstavljao jedno fantastično i neponovljivo iskustvo.  Ona je jedan od mojih mentora iz oblasti društveno korisnog djelovanja, ali i iz oblasti poduzetništva. Dama koja me oduševljava svojom pojavom, iskrenošću, svojim stavom i borbenošću. Žena koja nikad ne odustaje…

Knjigu “Ne posustani, ne odustani!” nazvala bih vodičem i jednim veoma zanimljivim štivom. Sanela nas znalački i nesebično vodi putem koji je sama prošla i koji i danas prolazi. Daje nam smjernice, ukazuje na kamenje na koje se možemo spotaknuti i ukazuje na svjetlo na kraju tunela, koje ćemo sigurno ugledati. Poklanja nam svoje fantastično iskusvo i daje da ga utkamo u svoju poduzetničku priču, bilo onu koju sanjamo ili onu koju živimo.

Ovo je jedno pitko štivo koje se sa lakoćom čita, ali i na koje se stalno vraća. Sanela odlično poznaje mentalni sklop poduzetnika, ali daje i upute kako uopće postići poduzetnički način razmišljanja: kako procjenom trenutnih poslovnih performansi i uočavanjem poslovne prilike uspostaviti poduzetnički okvir i formirati realne, ali i visoke ciljeve, koji bi predstavljali izazov.

Činjenica je da se budućnost poduzetništva, pa i poduzetništva žena čini veoma svijetlom i da će ovakva i slična izdanja stjecati sve veću popularnost i sve veću tražnju, posebno u zemljama regiona. U  vremenu kada smo svjesni da smo baš mi nosioci promjena, da razvoj poduzetništva ujedno znači i razvoj privrednog rasta, ova knjiga je neophodna kao udžbenik ili  ohrabrenje za one koji tek počinju sa realizacijom svoje ideje i svog poduzetničkog sna.

Sa velikim uvažavanjem preporučujem ovo jedinstveno štivo.

Adisa Tufo, recenzent