Promocija knjige “Bolest nije kraj” u organizaciji Asocijacije žena SDA HNK

Promocija knjige “Bolest nije kraj” u organizaciji Asocijacije žena SDA HNK

U petak, 17.03.2017. godine, u organizaciji Kantonalnog odbora Asocijacije žena SDA održano je proljetno druženje, uz promociju knjige “Bolest nije kraj”, autorice Enise Zulović.

Predsjednica AŽ SDA HNK Alisa Hajdarović na početku se obratila prisutnim i istakla da je ovo još jedna u nizu aktivnosti Asocijacije žena. Nakon kratkog zimskog perioda, u kojem nije bilo velikih aktivnosti, stiglo je proljeće, sve se budi, pa tako i mi nastavljamo sa našim aktivnostima, istakla je. Predstavila je gošće, autoricu knjige Enisu Zulović, koja je svoju životnu priču i borbu sa opakom bolešću prenijela na papir. Promotoricu knjige, Adisu Tufo, predstavila je kao neobično običnu ženu. Ženu koja je inspiracija mnogim ženama, menadžer, poduzetnica, umjetnica, kreativac, pčelarka…

Adisa Tufo održala je motivacioni govor, a sve prisutne žene uživale su u opuštenoj atmosferi i razgovoru sa gošćom.

Enisa Zulović ispričala je dio svoje životne priče i istakla kako je njena knjiga podsticaj drugim ženama koje se nađu u sličnoj situaciji da ne klonu i ne odustanu, nego da se bore i ne gube nadu u Božiju milost. Knjiga je ujedno podsjetnik ženama da ne zaborave na samopreglede, koji mogu biti prevencija i rano otkrivanje bolesti. Uz pokoju suzu prisutnih, u veoma emotivnom govoru, uspjela je dotaći srca žena, koje su sa pažnjom slušale Enisin govor.