Promocija knjige RAZOtkrivanje, autorice Raze Čolaković

Promocija knjige RAZOtkrivanje, autorice Raze Čolaković

Nedavno sam objavila recenziju koju sam napisala, a sinoć sam imala priliku govoriti na prvoj promociji knjige “Razotkrivanje” koja je održana u Zenici u Kabaret klubu, u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta.

Lijep ambijent, lijep povod, lijepa publika, a najljepša Raza…

Mene je dojmio osmijeh djevojčice, bistar i užaren pogled mlade žene koja voli život.  Heroine i ratnice u tijelu djeteta.

Sinoć sam je prvi put vidjela, a zavoljela sam je i prije nego što sam je ugledala. Ona je tako svoja, tako originalna, autentična, posebna…

Ne štedeći sebe, pruža nam ruku i vodi nas kroz svoj šareni svijet. Svjet koji je obojila svim bojama sreće, svijet u kojem nema suza, boli, neimaštine i tuge; svijet koji smijemo gledati samo kroz lilačaste naočale.

Tako lijepo pokrivena, tako divno našminkana, tako čista i posebna, Raza, medresanka, hodžinica, supruga, majka dvije djevojčice…

Vidjela sma joj i supruga sinoć, nažalost nisam imala priliku da ga upoznam. Lijep i naočit, dostojanstven muškarac. Taman uz Razu i za Razu stvoren. I ona za njega. Neka im dragi Bog prospe  ljubav i bereket u svemu dobrom, po svim stazama koje budu zajedno gazili. Neka uvijek budu sretni i zaljubljeni.

RAZO – borac i primjer ženama da ništa nije nemoguće. Još jedna hrabra žena koja živi svoje snove. Od srca preporučujem da ponekad navratite na facebok page Muhabet sa Razom ili potražite  njene knjige Leptir i Razotkrivanje. Znaćete zašto!

 

 

ADISATUFO.BA