Predavanje u Omladinskom centru Hrasno

Predavanje u Omladinskom centru Hrasno

U Omladinskom centru Novo Sarajevo u petak, 28. jula u okviru redovnog druženja za žene i djevojke, a u organizaciji Tabačkog mesdžida, upriličeno je predavanje na kojem je svoju poslovnu priču i priču o poduzetništvu žene ispričala  gospođa Adisa Tufo, direktorica kompanije ČIP sistemi.

Jedan od ciljeva je podizanje motivacije i povećanje kompetencija žena za pokretanjem vlastitog biznisa.

Svoje znanje i iskustvo o organizaciji, proizvodnji, razvoju, inovacijama i poduzetništvu Adisa Tufo svakodnevno prenosi, a u pripremi je i knjiga. Objavljeno je mnogo članaka o njenom uspjehu i radu, a i ovim predavanjem, kao i mnogima koje je održala želi podstaći i nalaziti poduzetnički, stvaralački, kreativan, inovativan duh koji je stvoren za nove ideje i rješenja i koji poput njenog teži ka novim prostranstvima.

„Predavanje je trajalo više nego je planirano, ali je feedback koji sam dobijala sve vrijeme bio fanstastičan. Bilo je mnogo smijeha, ali i suza i neke pozitivne emocije i razumjevanja, koje samo žena u ženi može da probudi.“

I kako je navela željom, istrajnošću, idejama, strašću i ljubavlju prema poslu kojeg radimo – uspjevamo.

„Čast mi je bila govoriti pred divnim djevojkama i ženama. Rado sam se odazvala pozivu i treći put bila u ovim prostorijama i govorila pred ovim dragim licima punim entuzijazma i pozitivne energije. Hvala svima koje su imale strpljenja i slušale moj maratonski muhabet“, rekla je nakon predavanja gđa. Tufo.