Predavanje na IUS-u

Predavanje na IUS-u

(20.mart 2019)

Danas je u Sarajevu, na Internacionalnom Univerzitetu Sarajevo (International University of Sarajevo), a u organizaciji studentskog kluba “Business§IndustryClub“, održana radionica i razgovor sa studentima, na kojoj sam bila gost predavač.

Tema “Poduzetništvo = Smjelost + Kreativnost” zadana od strane organizatora, za mene je bila izuzetno motivirajuća, te su se u toku razgovora otvorila mnoga pitanja, na koja smo zajedno pokušali dati odgovore.

Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo danas se družiti sa studentima, ispričati im svoja iskustva, podijeliti sa njima svoje stavove i odgovoarati na njihova pitanja. NIje bilo predviđeno, ali bi mi bilo značajno da sam i njih čula, da sam doživjela i njihove lične priče, jer sa sigurna da su veoma bogate, inspirativne i različite.

Ono što mi je uvijek jasno je da na moja predavanja i uopće na ovakvu vrstu radionica i predavanja, ne dolaze studenti koji bi većinu toga trebali čuti, i na koje pokušavamo djelovati kad organzujemo ovakve događaje, nego ionako su tu uvijek oni mladi ljudi, koji su aktivni i u studentskim i nevladinim organizacijama, koji su dobri studenti i koji na različite načine pokušavaju da daju svoj maksimum društvu.

Kako god, uživala sam u društvu mladih ljudi, svjesna da mi je (na neki način)  i zadatak da na njih prenosim svoja iskustva i znanje i da će sigurno nešto od toga u njima ostati i jednom im poslužiti kao značajan alat, na putu njihovog razvoja i ostvarivanja njihovih snova.

This slideshow requires JavaScript.