PREDAVANJE IZ NLP-a U MOSTARU

PREDAVANJE IZ NLP-a U MOSTARU

(27.mart 2019)

Danas sam bila u Mostaru.

U Sarajevu je bilo 7 stepeni Celzijusa, a u Mostaru duplo više, ali je vjetar koji je duvao učinio da izgleda čak i hladnije nego u Šeheru. Ipak to nije spriječilo Mostarke (ili Hercegovke), a bio je i pokoji Mostarac, da dođu u Centar za kulturu Mostar, te da se u velikom broju odazovu na predavanje iz oblasti NLP-a koje je organizovala Asocijacija žena SDA HNK.

Predavač i na ovom eventu bila sam ja. Potrudila sam se da večer učinim zanimljivom i čini mi se da sam uspjela. Oko 80 minuta je publika veoma pažljivo slušala ono što sam imala za reći. U fokusu su bila dva principa (aksiome) NLP-a: “Mapa nije teritorija” i “Ne postoji neuspjeh, samo povratna informacija”.

Potrudila sam se da na primjerima iz svakodnevnog života pokažam šta to znači i koliko je važno da na dnevnom nivou ne zaboravljamo ova dva principa, jer jako često se nađemo pred izazovima u kojima, ako ih se sjetimo budemo zaštićeni od nepotrebnog stresa i sekiracije.

Predsjednica AŽ SDA HNK se potrudila da sve lijepo organizuje i da pokloni svojim članicama jedno drugačije veče, u kojem će se osnažiti, motivisati, ponešto naučiti, a najprije dobro družiti.

Pored članica i simpatizerki AŽ SDA, predavanju su prisustvovale i članice drugih političkih opcija, kao i one koje su potpuno apolitične. To je večer učinilo još bogatijom i sadržajnijom. More ljubavi za sve nas.

 

This slideshow requires JavaScript.