Povodom Svjetskog dana hidžaba u Mostaru održana promocija knjige “Vruć krompir” autorice Adise Tufo

Povodom Svjetskog dana hidžaba u Mostaru održana promocija knjige “Vruć krompir” autorice Adise Tufo

U organizaciji Kulturno-edukativnog centra za ženu (KEC) „Sehara“ iz Mostara, a povodom Svjetskog dana hidžaba u Kulturnom centru Kralj Fahd 1. februara 2018. godine upriličena je promocija knjige „Vruć krompir“, autorice Adise Tufo.

Simbolično obilježavanje dana kada je mlada aktivistica Nazma Khan odlučila da hidžab promoviše kao snagu i ponos žene muslimanke, u Mostaru je obilježen s porukom da žene, muslimanke nisu neko ko stoji sa strane, već naprotiv Adisa Tufo svojim primjerom i promocijom knjige „Vruć krompir“ napominje da žene itekako znaju svoja prava, imaju ciljeve i streme da ostvare svoje snove, a pri tome činjenica što su žene nije prepreka.

Na promociji knjige govorila je autorica Adisa Tufo koja je između ostalog, navela da joj je bila izuzetna čast biti dijelom večeri posvećene ženi sa hidžabom, koji i sama ponosno nosi. Istakla je ljepotu Mostara i Hercegovine i svoju vezu sa lijepim gradom na Neretvi. «Mada sam rođena u Sarajevu, moje djetinstvo je obilježila Hercegovina i uvijek joj se rado vraćam.»

Uspješna bosanskohercegovačka poduzetnica, uspješna žena koja je svoj životni put predstavila u ovoj knjizi imala je priliku govoriti pred velikim brojem gostiju o slobodi mišljenja, izražavanja, zahvalnosti, ljubavi, hrabrosti, ali i poduzetništu. Adisa Tufo knjigom „Vruć krompir“ promoviše pozitivne vrijednost, ljubav, razgovor, poduzetništvo i snove, za koje kaže da ih svaka žena može ostvariti, ukoliko vjeruje u sebe.

Pored autorice, gostima se obratila i  prof. dr. Armina Hubana, profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Mostaru,koja je veoma znalački i inspirativno predstavila knjigu «Vruć krompir» , govoreći o značaji life coachinga i o konceptu cjeloživornog učenja, kojeg autorica provodi u vlastitom životu i motiviše druge da učine isto. – Coachingu je svrha izvući ono najbolje iz nekoga i omogućiti mu da donese odluke koje će mu poboljšati život, pomoći mu da bude proaktivan umjesto pasivan i reaktivan, kreativan u pristupu ostvarivanju svojih ciljeva. I Adisa upravo to radi navodeći vas da do kraja knjige spoznate sve njene izazove, ali i način nošenja sa njima.

Profesorica Hubana zaključuje da autorica sa jasnim i jakim identitetom čvrsto i punim plućima korača kroz život, ne osvrćući se na stereotipizirano društveno klasifikovanje, shvatajući život „Vruć krompir“ koji treba znati dozirati u konzumaciji.

This slideshow requires JavaScript.