PONEDELJKOM U POLA OSAM: čitaj, živi, piši…

PONEDELJKOM U POLA OSAM: čitaj, živi, piši…

Sinoć je u Sarajevu, na Marindvoru, u Hobby Art Centru

u ulici Valtera Perića br.4

održan drugi po redu event “Ponedeljkom u pola osam…”.

To je jedan sasvim novi događaj koji sam nedavno osmislila sa svojim timom. Planirana su druženja ponedeljkom u 19:30, ali ne svakog ponedeljka, nego kad uskladimo ideju i povod za događaj, sa slobodnim prostorom u Hobby Art Centru i mojim slobodnim vremenom ili slobodnim  vremeom nekog drugog, ko bude raspoložen da odvoji sat svog vremena za razgovor sa drugima, kojima bi iskustvo predavača moglo koristiti.

Ljudi sve manje razgovaraju jedni sa drugima i sve se više udaljavaju; mada svi smatramo da to nije uredu malo šta činimo da promijenimo ono što nam se ne dopada. Mi na ovaj način želimo da vratimo “živu riječ” među ljude jer smo zaista ubijeđeni da nju ništa ne može zamijeniti. Sve može da prestane, ali razgovor među ljudima – nikada…

Mada je ulaz otvoren za sve i ne naplaćuje se, ipak je postavljeno tek desetak stolica, ali ima mjesta i za stajanje, barem još toliko, tako da, ako naše nesvakidašnje teme zainteresuju publiku, mjesta ima dovoljno.

Sinoć, 8.jula, još jedno okupljanje u pola osam i zanimljiva tema: kako napisati i objaviti vlastiti knjigu? Previše široka oblast da bismo je detaljno analizirali, ali uspjeli smo “ugrubo” razmijeniti iskustva i naučiti nešto jedni od drugih.

I opet smo probili predviđeni termin.

Pričali smo samo o ličnim, te o tehničkim detaljima vezanim za objavu knjige, ali se nismo dotakli distribucije niti dolaska do čitaoca, to je ostalo za neki drugi ponedeljak, u pola osam…

This slideshow requires JavaScript.

 

ADISATUFO.BA