NLP WORKSHOP U TEŠNJU

NLP WORKSHOP U TEŠNJU

(22.03.2019)

U Tešanj sam odputovala sa kćerkom u četvrtak naveče. Prilično raspoložena za NLP worshop koji sam trebala održati u tom gradu, angažovana ispred Wensminster fondacije za demokratiju (WFD) koja vodi fenomenalan projekat osnaživanja žena u politici, ali skeptična glede smještaja i boravka. Prvi i zadnji put sam bila u tom gradu kad sam imala samo 16 godina. Tačno prije 36 godina. Bez velikih očekivanja, ali dobro raspoložena, nakon nekoliko bezuspješnih krugova po lokalitetu na koji nas je dovela navigacija ( i ona iz auta i google maps) ipak smo uspjele doći do hotela.

Hotel u industrijskoj zoni. Hotel “Vila Ukus”. Sa vana ne toliko impozantan, ali unutra izuzetno čist, uredan i fenomenalno namješten. Veliki bazen i puno dodatnih sadržaja. Bi mi žao što ne ponesosmo kupaće kostime, mogle smo se baš isplivati i uživati u iznenadnom predahu. Za takvu vrstu ugođaja, uglavnom nemam vremena. Nisam iskoristila ni poklon bon od 100KM za Spa centar u Sarajevu, jednostavno mi je to posljednje na pameti…

Bilo kako bilo, nama je bilo odlično. Pojele smo krasnu oradu u odličnom restoranu u blizini hotela (ne čudim se nazivu) “Ukus” , uživale u čaju i razgovoru, a onda spavanje, ujutro nas je čekao četverosatni workshop.

Sve ovo ovako detaljno pišem , jer se sve dešavalo u predgrađu Tešnja, a mi niti jednom nismo pomislile kad smo krenule iz Sarajeva, da će nam biti nešto posebno dobro. A bilo je…

U petak ujutro, opušten razgovor uz doručak i onda početak edukativne NLP radionice. Pripremila sam dosta materijala, a onda bila iznenađena kako vrijeme brzo prolazi. Stigli smo sve preći što sam planirala, ali se nismo stigli baš svemu detaljno posvetiti. Bilo je veoma lijepo, interaktivno i opušteno. Sve su učesnice bile uključene u razgovor i sve su imle priliku reći svoje mišljenje i svoj stav o pojedinim tehnikama, odnosno mogućoj primjeni istih. Bile su jako otvorene i pozitivne.

Predvidjeli smo dvije pauze, ali smo imali samo jednu. Previše smo toga željele podijeliti i imale za podijeliti, tako da pauza i nije bila neophodna. “Primjena NLP tehnika u politici” bila je zadana tema, te sam odabrala nekoliko principa i tehnika o kojima smo govorili, ali se jednostavno sve tehnike i sve aksiome mogu primjeniti u politici i u biznisu i u bilo kojoj sferi života, da smo se kroz razgovor naprosto morale dotaći svega. Primjena NLP-a će osnažiti svakoga od nas pojedinačno, a tako snažene imaćemo i više samopouzdanja, a kad imamo više samopouzdanja, svakako nam je lakše nositi se sa bilo kojim izazovom koji se pojavi ispred nas.

ADISATUFO.BA