Neka 2018. bude, najbolja godina ikada…

Neka 2018. bude, najbolja godina ikada…

Prošla je još jedna godina. Cijelih 365 dana je ostalo iza nas. Svi, barem jednom podvuku crtu, a najčešće na kraju svake godine. Počela je mnoštvom odluka, velikih snova, ambicioznih planova,… I na kraju, šta smo uradili, šta smo realizovali, da li smo i koliko smo se uopće trudili.

Iza mene je jedna veoma uspješna godina. Većinu stvari koje sam očekivala od sebe sam i dostigla, pa i nadmašila, a desilo se i mnogo toga lijepog što uopće nisam očekivala, … Jednu stvar ipak nisam napravila. Premalo brinem o svom zdravlju i to definitivno moram promijeniti i uraditi one nalaze koje sam morala napraviti još na početku godine.

Inače, moja godina je bila burna, i više od toga. Puno putovanja, druženja, divnih susreta. Kongresa, konferencija, seminara. Moja kompanija je zabilježila nabolje rezultate ikada. Dobila sam dva značajna priznanja iz oblasti poduzetništva, u Sarajevu i Beogradu «Uspješna žena BiH» i «NajŽena XXI veka»; održala sam na desetine predavanja u BiH, a pozvana sam još ljetos da 8.marta 2018. u Zagrebu budem predavačica na najvećem Kongresu poduzetnica Jugoistočne Evrope.

Napisala sam knjigu «Vruć Krompir» , moju priču o ljubavi, strasti, snovima i poduzetništvu.

Puno se družila, gostovala u različitim medijima. Imam divnu porodicu i veoma ispunjen porodični život. Pčelarka sam i «zazimila» sam tridesetak pčelinjih društava… Smatram se usitinu ostvarenom ženom.

Ponešto krupnije sam zabilježila, a toliko toga nisam, u svakom danu je toliko toga i svaki dan je ispunjen i uvijek je vremena premalo…

U novu godinu ulazim zadovoljna, ali i inspirisana i motivisana za dalje. Toliko imam planova. Toliko imam želja, ali i energije i volje da ih ostvarim. Toliko imam snova, ali i hrabrosti da ih živim.

Imate li ih i vi?

Ako imate ovakve živote, ako živite svoje snove, ja sam presretna zbog vas i samo ću reći, radite tako i dalje. Znam da je to vaš izbor i da ste dovoljno jaki i kreativni da sami kreirate svoj život.

Ali ako vaš život nije ispunjen lijepim i pozitivnim stvarima, ako niste zadovoljni svojim stanjem, onda je sad pravo vrijeme da mijenjate nešto.

Šta da mijenjate?

Da mijenjate sebe!

Da, dobro ste pročitali, vrijeme je da mijenjate sebe. Da naučite biti pozitivni i stalno razmišljati pozitivno i «bildati» sebe pozitivnom energijom. Itekako je moguće i uopće nije teško.

Upoznajte sebe i svoje ogromne potencijale. Iskopajte sve nedosanjane snove i dosanjajte ih otvorenih očiju. Živite ih. Budite zadovoljni sa malo, pa ćete imati uvijek više. Živite «obilje». Budite sretni i zahvalni zbog svake marke koja vam u džep kane, pa ćete privući još. Budite baš onakvi – kako želite da vas drugi vide ili kako želite da sebe vidite u ogledalu. Budite otjelovljenje svoga sna. Isprsite se i ne dozvoljavajte da vam ikad više iko kaže da je za vas bilo šta teško ili bilo šta previše.

Neka nikada više iza sebe nemate praznu godinu. Kakva god da bude, ona je vaša i vi nemate rezervnu. Nedavno sam na facebooku pročitala priču žene koja se cijelu prošlu godinu borila sa opakom bolešću. Njena godina je bila ispunjena teškim trenutcima, ali i pobjedama. Kosa joj je opala, ali je ponovo porasla. Preživjela je dvije teške operacije, ali je opet na svojim nogama. Opet trči, smije se, pjeva, pleše, … ona je pobjedila. Ona je uspjela. Ona se nije predala. Nemojte ni vi. Nikada. Nikome. Životu ponajmanje.

Puno je toga što pokušava da vas slomi svaki dan. Da li ćete uspjeti ili ne, samo je stvar ličnog izbora.

Nemojte da godine tek tako prolaze, obilježite ih svojim imenom.

Neka nam 2018. godina bude – najbolja godina ikada…