Nastavljena saradnja između ČIP sistema i BIGMEV-a

Nastavljena saradnja između ČIP sistema i BIGMEV-a

6.februara 2018. godine u prostorijama kompanije ČIP sistemi generalna direktorica istoimene kompanije, Adisa Tufo ugostila je predstavnike društva za konsalting i usluge BIGMEV – direktora Samira Vildića i Nadisa Cetina.

Jedan od ciljeva Bigmeva je uspostavljanje saradnje između firmi u Bosni i Hercegovini i Turskoj, što je između ostalog bio i povod jučerašnjeg sastanka. Doprinjeti ekonomskom razvoju i napretku Bosne i Hercegovine, umrežavanje i prijateljska saradnja zajednički je cilj i uspješne bh. kompanije ČIP sistemi.

Na sastanku se razgovaralo o budućim planovima ČIP sistema i BIGMEVA, te boljoj povezanosti i suradnji sa ekonomskim sektorom BiH i Turske. Generalna direktorica, Adisa Tufo izložila je buduće planove kompanije, te istakla nužnost povezivanja poslodavaca i organizacija poput BIGMEVA kako bi se unaprijedile vještine, znanja i kompetencije radnika i kompanija u kojima djeluju.

Intenzivnim i aktivnim zalaganjem potrebno je osigurati da se nastavi saradnja za obistranu dobrobit, a zaključeno je da je zajednički vid rada put kojim se želi stvoriti održiva veza između poslovnih krugova Republike Turske i Bosne i Hercegovine.

Predstavnice kompanije ČIP sistemi, uskoro, u organizaciji Bigmeva, putuju na Sajam u Istanbul.