Narcisa Turković, osnivačica brenda My Hijab i autorica prve bojanke za odrasle

Narcisa Turković, osnivačica brenda My Hijab i autorica prve bojanke za odrasle

Narcisa Turković, javnosti poznata kao kreatorka i osnivačica brenda My Hijab, kao i prva bosanskohercegovačka autorica bojanki za odrasle, posjetila je ČIP Sisteme i direktoricu Adisu Tufo.

Gospođa Turković je rođena u Bosni i Hercegovini, ali se za nju zasigurno može reći da je “dama svijeta”  – diplomirala je arhitekturu u Maleziji, a magisteriji je završila na Univeritetu Bauhaus u Njemačkoj, svoj kreativni duh i posvećenost modi, ideji i unikatnosti nadograđuje kulturama iz cijeloga svijeta –  živjela je u Maleziji, SAD-u, Australiji, Švedskoj, Njemačkoj, Egiptu, Južnoj Africi i Saudijskoj Arabiji i njen rad je uglavnom inspirisan iskustvima iz ovih različitih kultura, umjestnosti, jezika, arhitekture i dizajna.

S ciljem stvaranja vanvremenskih, modernih odjevnih predmeta inspiriše Bosanke i Hercegovke, gospođe iz regiona i svijeta da se može živjeti brzo i nositi sa stilom, te biti jedinstven u svijetu istih i sličnih.

Svoju inspiraciju i antistres terapiju napravila je sama i ponudila je društvu, gospođa Narcisa dizajnirala je i prvu bosanskohercegovačku bojanku za odrasle i sva izdanja ove bojanke možete pronaći u Hobby Art Centru.

Prateći svjetske trendove ova gospođa nam je ponudila naš proizvod, 100 posto domaći, od autora, štamparije, izdavača i prodajnih mjesta i naravno – opet drugačiji od ostalih. Bojanke pomažu da se oslobodimo stresa, kao i da bolje spavamo. Blagotvorno dejstvo ovog hobija je potvrđeno, a tome u prilog govori iskustvo Francuza, koji se statistički nalaze u svjetskom vrhu po upotrebi antidepresiva i koji su u bojankama pronašli lijek za stres, te upravo o ovome, ali i o novom projektu, novoj bojanci koja se ubrzo treba naći u prodaji govorila je gospođa Turković sa direktoricom ČIP Sistema i Hobby Art Centra.

Direktorica, Adisa Tufo je imala priliku pogledati draft verziju nove bojanke, kojom je, kao i prethodnim oduševljena – upravo zbog dizajna, kreativnosti koja se razvija i originalnosti proizvoda kojeg nudi gospođa Turković.

Upornost, želja, volja i velika kreativnost odvele su ovu damu van granica Bosne i Hercegovine, s toga, kako smo i naveli svaki povratak kući smatra prigodnim za nove projekte i upravo o tome je u nastavku razgovora imala priliku razgovarati sa direktoricom Tufo. Nove radionice, prekrasni detalji i bogati prijedlozi za bojenje, novi uzorci, ali i realizacije novih i kreativnih projekata kroz nevladin sektor koje ćemo imati priliku vidjeti, učestvovati i pamtiti, a što će nam ponuditi gospođe Turković i Tufo.

I ovaj sastanak, kao i ideje koje su nastale samo su djelići onoga što planiramo realizovati i ponuditi našim klijentima i prijateljima u budućnosti.