Nahlino martovsko druženje: Pozitivna priča Adise Tufo, direktorice kompanija Čip sistemi i Hobby Art Centra

Nahlino martovsko druženje: Pozitivna priča Adise Tufo, direktorice kompanija Čip sistemi i Hobby Art Centra

Mjesečna okupljanja članica Nahline poslovne zajednice prilika su za međusobno upoznavanje, otkrivanje novih pogodnosti koje donosi članstvo i upoznavanje gostujućih stručnjaka/kinja, a uvijek je tu i vrlo korisna razmjena ideja i iskustava koja umnogome doprinosi ostvarivanju ličnih i poslovnih ciljeva.

Martovsko okupljanje obilježeno je obiljem pozitivne energije, te razmjenom iskustva u oblasti osnivanja vlastitog biznisa i efikasnog djelovanja u radnom kolektivu. Članice su imale priliku upoznati se s pozitivnim pričama gošći Adise Tufo – direktorice kompanija Čip sistemi d.o.o. i Hobby Art Centar i Aide Delić-Kadrić – marketing asistentice kompanije dm drogerie markt d.o.o. BiH.

Nakon što je uvidjela potrebu za proširenjem ponude za kreativce, Adisa Tufo odlučila se za pokretanje vlastitog poslovnog poduhvata. S bogatim znanjem stečenim kroz neformalno obrazovanje poduzela je prve korake ka istraživanju tržišta. Nakon informisanja o prilikama na tržištu te pozitivnim praksama pokrenula je vlastiti biznis pod nazivom Hobby Art Centar. Do tada majka i supruga postaje poduzetnica s jasno definisanom strategijom razvoja. Hobby Art Centar Sarajevo započeo je s radom krajem oktobra 2013. godine. Neposredno nakon osnivanja kompanije Adisa donosi odluku „spasiti“ porodični biznis. Dolazi na čelo kompanije pod nazivom Čip sistemi d.o.o. Sarajevo s namjerom poboljšavanja njenog poslovanja. Njena namjera vrlo brzo postaje stvarnost. Danas obje kompanije uspješno posluju – zapošljavaju veliki broj radnika i ostvaruju više nego pozitivne poslovne rezultate. 

Aida Delić-Kadrić po zanimanju je diplomirani novinar. Kroz svoj profesionalni razvoj uvidjela je značaj neformalnog obrazovanja. Upravo učešće na velikom broj edukacija u oblasti učenja stranih jezika, usavršavanja komunikacijskih, pregovaračkih, prezentacijskih vještina te vještina timskog rada omogućili su joj dugogodišnji rad u respektabilnoj kompaniji dm drogerie markt d.o.o. BiH. Aida stečene kompetencije nesebično želi podijeliti s drugima. U skladu s tim, baš kao i Adisa, uzela je učešće u Nahlinom MENTORING PROGRAMU i ponudila svoje znanje članicama Nahline poslovne zajednice.

„Priče gošći s okupljanja su vrlo inspirativne. Odišu velikom dozom iskrenosti. Uspjele su probuditi u nama članicama nove ideje, želje i vjeru da se može uspjeti. Inače volim da zapisujem važne stvari koje čujem, a ovaj put sam zapisala riječi: Mogu, Hoću, Znam, što je bila njihova poruka za sve nas. Iskreno im se zahvaljujem na nesebičnim pričama i želji da drugima pomognu.“Dženita

„Bilo mi je veliko zadovoljstvo i čast slušati gošće Adisu Tufo i Aidu Delić-Kadrić. Uspješna poslovna priča gospođe Tufo je impresivna priča žene koja je uspjela ostvariti svoje snove i koja svima koji imaju ideju, a istovremeno i strah od pokretanja i realizacije te ideje, može poslužiti za primjer da je sve moguće i ostvarivo onda kad uzmemo stvari u svoje ruke i odlučimo napraviti taj ključni prvi korak. Lično, ovu priču sam čula u pravom trenutku – trenutku kad sam trebala čuti da je sve moguće ostvariti samo kad dovoljno jako to želimo. S druge strane, Aida Delić-Kadrić nam je prezentirala, na vrlo poseban način, svoju priču i potakla nas da se otvorimo i pokušamo u radu i svom poslu uvijek ići korak dalje, odnosno stepenicu više kroz različito nadograđivanje znanja i vještina koje posjedujemo. U ovoj priči sam uvidjela koliko je zaista moguće i potrebno kroz rad na poslu istovremeno se i dodatno educirati u svim drugim poljima. Također, naučila sam da je moguće olakšati svoj posao ukoliko unesemo i dozu pozitivnosti. Za mene je ovo okupljanje bilo divno druženje gdje sam saznala za vrlo impresivne i motivirajuće uspješne poslovne priče. Velika mi je čast što sam članica Nahline poslovne zajednice i što imam priliku naučiti dosta novog, upoznati divne ljude i širiti samo pozitivnu energiju.“ Alma