My Story No.8

My Story No.8

Želim nešto reći o nama, kandidatima za Općinsko Vijeće na predstojećim lokalnim izborima. Vjerujem da ćemo svi septembar dočekati dobro pripremljeni i edukovani i u dobroj fizičkoj kondiciji – jer u ovu trku ne možemo nespremni. 😉

Predhodnih desetak dana smo se divno družili, uz roštilj i opušteno atmosferu upoznavali jedni druge, upoznali se i zbližili… Za desetak dana ulazimo u izbornu kampanju i počinje utrka u kojoj ćemo nas 36 učestvovati. Moja je želja da zbijemo redove, da svi o svima govorimo samo najbolje, da širimo pozitivnu energiju, da nam konkurenti budu samo druge političke opcije, a unutar SDA da budemo kao jedno. Ako prihvatimo da zauzmemo takav stav i shvatimo da je zaista u jedinstvu snaga svakog naroda, onda postajemo jaki bedemi bošnjačkog korpusa i veliku snagu naše lokalne zajednice. Sigurna sam da će nas tako i glasači doživjeti i da ćemo prestavljati istinsku snagu Ilidže.

Jedan hadis kaže ovako: „Najbolji su od vas oni koji su od najveće koristi drugim ljudima“- Budimo najbolji među najboljima i međusobno se samo u dobru takmičimo, jer kad se u dobru takmičimo, uspjeli smo i kao pobjeđeni i kao pobjednik.