My Story No.12

My Story No.12

Inspirisana tekstom kolege N.M. , jučer objavljenog na njegovom facebook profilu, odlutala sam u svoju mladost i prve mjesece svog braka… Nakon udaje, već u prvim mjesecima, naučila sam da je mom suprugu najvažnija njegova mati i da će tako uvijek biti. Jasno i glasno mi je rekao da ja nikad i nikako ne pokušavam stati ispred nje, da je prvo ona – pa onda ja . I u tome je ustrajao sve dok je bila živa.

A ja… Ja nisam nikad ni pokušala ispred nje stati. I sama sam uskoro postala majka i naučila šta znači i koliko je veliko biti mati. Žena ima svoje mjesto, jako važno u veliko u životu svakog muškarca, ali dok je majka živa ona je uvijek prva. Moja osobina da brzo učim i da se nisam ni za tren protivila tom poretku i mjestu koje imam u njegovom životu, učinila je mene u očima mog supruga velikom i važnom i još više me je volio i poštovao i nije se libio da to i pokaže. Zaista sam se , pored njega, uvijek osjećala kao kraljica.

Molim dragog Allaha dž.š. da mojoj svekrvi oprosti grijehe i uvede je u bašče džennetske, a da mog dragog muža nagradi najboljom nagradom za svu ljubav i strpljenje koje je pokazao prema svojoj majci. Ona je bila veliki prijatelj i njemu i meni. Mada toga možda nekad i nismo bili svjesni…