Motivacijsko predavanje u CEI “Nahla”

Motivacijsko predavanje u CEI “Nahla”

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ je u subotu, 23.12.2017. godine organizovao predavanje i druženje za svoje polaznice Akademije ženskog poduzetnišva. Predavačice su bile poduzetnice Adisa Tufo, vlasnica i generalna direktorica uspješne sarajevske kompanije «ČIP sistemi»  i Amira Jusufović, vlasnica restorana «Le Pont» u SCC-u.

Obje gošće su ispričale svoje poduzetničke priče, a motivacjsko predavanje održala je Adisa Tufo, koja je ovom prilikom je iskazala veliku podršku ženama koje žele ostvariti svoj san i pokrenuti vlastitu poduzetničku priču. U svom obraćanju budućim poduzetnicama govorila je o svojim idejama, te realizaciji istih, o pokušajima, padovima i usponima žene poduzetnice. Polaznicama Akademije ženskog poduzetništva naglasila je da svoje ideje, strast i radnu etiku – kada to jako žele mogu prenijeti u poslovni svijet i uspjeti.

Od juna do decembra 2017. godine „Nahla“ je realizirala svoju prvu Akademiju ženskog poduzetništva. Obuka je obuhvatila 120 časova praktičnog i teoretskog rada s polaznicama, koje su realizirali stručnjaci i stručnjakinje iz relevantnih oblasti.

Implementacijom Akademije ženskog poduzetništva polaznicama je omogućeno da steknu potrebne vještine i svoje poslovne ciljeve provedu u djelo. Program je imao direktan utjecaj na život žena, doveo je do rasta i razvoja njihovog samopouzdanja i vjere u društvo u kojem žive i zbog toga, kako naglašava gđa. Adisa Tufo veliko joj je zadovoljstvo biti dio Nahline poslovne zajednice i dio projekata kao što je ovaj.

Uskoro starta i menitoring program, kao nastavak ove akademije, gdje će najuspješnijim polaznicama biti dodijeljene mentorice, koje će ih pažljivo i iskustveno provesti kroz (često) trnovite početke svakog poduzetničkog pokušaja. Jedna od mentorica je i Adisa Tufo.