Kopaonik: Podrška edukaciji poduzetnica

Kopaonik: Podrška edukaciji poduzetnica

Od 7. do 10. decembra na Kopaoniku, u hotelu Angella, održala se konferencija “Poduzetnice u akciji“ koja je okupila stotinjak žena iz Srbije i regiona u organizaciji Udruženja Educom uz podršku Razvojne agencije Srbije i Privredne komore Srbije.

Tokom četiri dana, poduzetnice su imale priliku da rade na svojim poslovnim i ličnim  vještinama kroz raznovrsne radionice i predavanja. Zadnjeg dana konferencije, na poziv organizatora, učesnicama Konferencije se putem Skypa obratila i uspješna bosanskohercegovačka poduzetnica Adisa Tufo.

Kao dobitnica priznanja „Naj žena 21. veka Jugoistočne Evrope“ iz oblasti poduzetništva, gospođa Adisa je imala priliku doprinijeti ovom poslovnom druženju, obrativši se ostalim poduzetnicama i poslovnim ženama.

“Mada sam bila pozvana na ovu Konferenciju i nisam bila u prilici da se odazovem, veoma mi drago što sam barem na ovaj način uzela učešće u radu. Govorila sam o važnosti umrežavanja poduzetnica Regiona, ali i o konceptu cjeloživotnog učenja, kao najbitnijem resursu u životu svake poduzetnice”, rekla nam je Tufo.

Poduzetnice su imale priliku slušati o liderskim vještinama, marketingu, snazi ličnosti, komunikacijskim vještinama unapređujući vještine i znanja koja će im itekako pomoći u poslovanju u 2018. godini.