KOD GRADONAČELNIKA SARAJEVA

KOD GRADONAČELNIKA SARAJEVA

A povod današnjeg sastanka u Uredu Gradonačelnika je u priznanju VEČERNJAKOV PEČAT koje nam je oboma dodijeljeno, po različitim osnovama.

Njemu, jer je gradonačenik Sarajeva, grada koji ima još jedan svoj (malo tamniji dio) i još jednog gradonačelnika. Ali ih je obojicu ujedinio sport, odnosno organizacija sportske manifestacije EYOF i to su uspješno uradili. Zato im je obojici uručen Večernjakov pečat, kao jedno od najprestižnijih priznanja uopće, u BiH.

Isto priznanje sam dobila i ja. Moje je sa dodatkom,  “Ponos BiH”. Zvučno. E ja tačno i ne znam zašto mi je uručeno, predpostavljam da je zato što sam ovo što jesam i što radim dobro i transparentno i što uoće radim to što radim. Bez velike šanse da ikada budem gradonačelnik ili nešto slično, ali i bez neke želje za tim.

Danas u 12:00, Vijećnica, ured Gradonačelnika grada Sarajeva, najmlađeg u historiji ovog grada, Abdulaha Skake.

Divan ured, sve blista od sjaja i sarajevskog (kombinacija evropskog i orijentalnog) duha.

Emotivna, kao i uvijek, prisjećam se stare Vijećnice, nekada gradske biblioteke, mirisa knjiga i nekih lica koja su se pomaljala između redova tvrdo i meko ukoričenih sudbina… Sjećam se dobro i dana kada je gorjela i užasa koji me je raznosio iznutra. Preživjela sam, koračam! Tu sam.

Danas, predivna Vijećnica, divno i dobro uvježbano osoblje i zaista reprezentativan i naočit gradonačelnik. Elokventan i energičan, sa posebno naglašenim smislom za humor. Baš mi se dopao i baš nam je takav trebao… Puno je toga uradio za ovaj grad. I moram mu odati priznanje za PR (odnose s javnošću). Tako to nije radio niko prije njega. Mladost ipak znači mnogo. Jedno je nešto znati raditi i uraditi, a sasvim je nešto drugo – znati to pokazati javnosti.

Onda ugodan polusatni razgovor i doviđenja do neke, opet (akoBogda) lijepe, prilke.

Naravno zahvaljujem Gradonačelniku Skaki na podršci i ispruženoj ruci za dalju saradnju.

(I fotografija na kraju! )

ADISATUFO