Istanbul: Sajam Kirtasiye Ofis Fuari 2018. BIGMEV

Istanbul: Sajam Kirtasiye Ofis Fuari 2018. BIGMEV

Od 21. do 23. februara, u svojstvu predstavnika kompanije “ČIP sistemi”  boravile smo u Istanbulu i posjetile jedan veoma značajan Sajam “KIRTASIJE OFIS FUARI 2018” . Poziv za posjetu Sajmu došao je od strane Fondacije “BIGMEV” , koja je i organizovala naš odlazak u Tursku i posjetu Sajmu. Odsjeli smo u veoma lijepom hotelu “TUYAP”, koji se nalazi u okviru sajamskog kompleksa, tako da je odlazak na sajam bio veoma olakšan i od mjesta gdje smo boravili, do izlagačkih štandova, djelilo nas je tek nekoliko koraka.

Moramo čestitati Bigmevu na odličnoj organizaciji našeg boravka i na ponuđenim uslugama prevođenja, koje su koristili predstavnici kompanija među kojima nije bilo poznavaoca turskog jezika, a to su bili svi osim nas.

U našoj grupi su bili i predstavnici kompanija “Svjetlost” Sarajevo i “Ekslusive” Zenica, ali smo se bukvalno vidjeli u dolasku i povratku i ovlaš sretali na Sajmu. I oni su, kao i mi, puno radili i koristili svaki momenat na Sajmu, da ostvare nov kontakte i upoznaju se sa novim trendovima koji dolaze na tržište.

Mi smo dan provodile među izlagačkim štandovima, imali smo dosta sastanaka sa proizvođačima artikala koji nas zanimaju, napravili smo i jednu narudžbu, odlično se družili i  proširili svoje vidike. Uvečer smo bile u velikom tržnom centru “Marmara park”, koji ima odlične prodavnice i fantastične restorane. Dvije večeri zaredom uživale smo i u jednoj i u drugoj ponudi.

Iza mene i Lejle je još jedno nezaboravno putovanje u najljepši grad na svijetu. Dok je avion polijetao sa piste i dok su iza nas ostajala svjetla velikog grada, mi smo imale samo jednu želju: da se uskoro vratimo Istanbulu i Bosforu…

adisatufo.ba