HRT: Hiljadu žena na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe

HRT: Hiljadu žena na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe

U Zagrebu se na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe okupilo oko hiljadu poduzetnica iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Albanije i Hrvatske. Organizatori skupa su Virtualni ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb.

Za žene-poduzetnice iz Hrvatske i regije iznimno je važno da međusobno surađuju i umrežavaju se kako bi unaprijedile poslovanje tvrtki, ali i kako bi poboljšale položaj žena u poslovnom svijetu, čulo se na Kongresu.

Iako kažu da postoji veliki napredak u ženskom poduzetništvu, smatraju da je i dalje nedovoljno žena na visokim poslovnim položajima.

Važno je ono što je u našim glavama, mijenjanje percepcije i pružanje podrške ženi. Nije problem da žena napreduje, ali njoj treba dati ono što se kaže suport, ne samo kroz pozicije, nego i kroz vrtiće i kroz brigu za starije osobe da bi žena mogla prihvatiti izazove, izjavila je Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca.

Ovo najveće poslovno okupljanje poduzetnica jugoistočne Europe održava na Međunarodni dan žena, a zamišljeno je kao platforma za razmjenu iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, kao i povezivanja i unaprjeđenja poslovne mreže poduzetnica.