Beograđanka Slađana Obradović, posjetila Čip Sisteme

Beograđanka Slađana Obradović, posjetila Čip Sisteme

Povodom Dana poduzetništva žena 2017., koji se održavaju od 23. do 25. maja Hotelu Terme Ilidža, Sarajevo je posjetila gospođa Slađana Obradović – Petrović.

Gospođa Slađana Obradović-Petrović je profesionalac u oblasti organizacije kulturnih manifestacija, koordinator je organizacije manifestacije Izbor za Najženu XXI stoljeća, a osnivačica je agencije za marketing AIRLI NIVO, članica Udruženja e-Razvoj, nevladine i neprofitne organizacije s ciljem ostvarivanja ciljeva u oblasti razvoja informacionog društva.

U okviru posjete Sarajevu, gospođa Obradović-Petrović posjetila je i Čip Sisteme, gdje joj je dobrodošlicu poželjela jedna od organizatorica Dana poduzetništva žena i direktorica Čip Sistema, Adisa Tufo.

Kako je direktorica Čip Sistema navela ugostiti gospođu Obradović-Petrović bilo je zadovoljstvo, te je raduje činjenica da će i ona vidjeti bosanskohercegovačku organizaciju jednog ovako značajnog projekta za žene i društvo, pogotovo zbog toga što je još od 1990. godine gospođa Slađana u poduzetništvu.

Važno je spomenuti da je naša gošća pobornik i promoter ženskog poduzetništva u Srbiji, a kako je navela u jednom od svojih intervjua najveća motivacija joj je što je mišljenja da ako veći procenat žena bude prisutan u poduzetništvu, sigurno je da će čitavo društvo ići stalnim uzlaznim tokom, bez ikakvih turbulencija… S tim u vezi, kako je navedeno na početku teksta, Slađana Obradović – Petrović je idejna začetnica projekta – „Najžena 21. stoljeća“.

„Najžena 21. stoljeća“ predstavlja jedan od najprestižnijih izbora u ovom dijelu Europe, koji se zadnjih 17 godina organizuje u Srbiji. Riječ je o prestižnoj nagradi koja se dodjeljuje svake četvrte godine ženama za njihove izuzetne rezultate u poslovanju i prepoznatljivosti na tržištu, kao i njihovim aktivnostima koje nose u poduzetništvu obilježje kvalitete, visokog poslovnog standarda koji donosi otvorena vrata za međunarodna tržišta i korak sa svjetskim brandovima. Nagrada se dodjeljuje za najbolje, najpriznatije, najpoštovanije, najuglednije predstavnice u nekoliko kategorija.

I gospođa Obradović-Petrović, poput direktorice Čip Sistema mišljenja je da žene u poslovnom svijetu treba da su na višem nivou, ali da prije svega moraju ulagati u svoju edukaciju, da budu spreme za svaki izazov kao šansu za uspjeh i napredak, a ne kao poraz. Te da poduzetnica mora imati samopouzdanje, hrabrost, ali da zadrži ženstvenost i požrtvovanost i to su upravo odlike uspješne poduzetnice XXI stoljeća.