Godišnja Skupština Udruženja poslovnih žena u BiH održana u novom poslovnom objektu Čip Sistema

Godišnja Skupština Udruženja poslovnih žena u BiH održana u novom poslovnom objektu Čip Sistema

Udruženje poslovnih žena u BiH je nastalo zbog snažne potrebe za ukazivanjem važnosti uloge i doprinosa BiH žena poduzetnica, njihovog umrežavanja i promocije.

Nekoliko  uspješnih poduzetnica i stručnjakinja iz različitih područja djelovanja (farmacija, mediji, marketing, IT i arhitektura) su pokrenule incijativu osnivanja Asocijacije poduzetnica “ONE”, kako bi kontinuirano radile na stvaranju boljih uvjeta ekonomskog okruženja u BiH, te unaprijedile poslovni ambijent za razvoj poduzetništva žena.

Prisutne članice udruženja je ugostila, u novom poslovnom objektu kompanije Čip Sistemi Sarajevo,  Adisa Tufo poduzetnica i direktorica.

Uspjeh svake članice, Udruženje proslavlja kao zajednički uspjeh i time podržava orjentiranost prema radu i razvoju ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini.

Skupština se tematski osvrnula na predhodnu, 2016.godinu, koja je za Udruženje bila ispunjena radom i uspjesima, ali je akcenat stavljen na godinu koja tek dolazi: usvajanju Strategije ženskog poduzetništva, proširenju članstva, organizovanju Dana ženskog poduzetništva, te svim pojedinačnim i zajedničkim planovima i uspjesima poslovnih žena iz cijele Bosne i Hercegovine.