FUCK UP NIGHTS SARAJEVO

FUCK UP NIGHTS SARAJEVO

15.oktobra u UNITIC-u održan je drugi po redu sarajevski  “Fuck up nights”.

 

Naravno da sam se odazvala na poziv jednog od organizatora Senada Alibegovića i uzela učešće na ovom događaju. Nisam se posebno pripremala, odlučila sma da ću ispričati svoju priču na način na koji budem inspirisana.
Nakon objave najava na društvenim mrežama za ovaj event, u moj inbox su počele da stižu poruke dušebrižnika kojima se nije dopadala ideja da vide mene na jednom ovakvom eventu “neprikladnog naziva” . Mene baš i nije bilo briga da li će neko reći da je prilično ili neprilično, shvatila sam suštinu i važnost svakog događaja koji o “ćorcima” govori afirmativno, a suština je da ne postoji neuspjeh, već samo iskustvo ili bolje rečeno (enelpeovski) ne postoji neuspjeh-samo povratna informacija. U publici sam očekivala mlađu publiku i tako je i bilo. Više od 250 mladih ljudi, nasmijanih, otvorenog duha, puni ideja, samo čekaju na ohrabrenje. I dala sam im sebe! Nisam se štedila. Govorila sam puno duže nego je bilo predviđeno i nego sam planirala. Salom se cijelo vrijeme čuo smijeh i aplauzi koji su me motivirali i ohrabrivali da govorim dalje…

Prije mene su govorile Maja Gerin, Aida Redžepagić i Dženita Šebo. Sve tri hrabre i uspješne žene. Divno je bilo biti u tom društvu. U publici je bio šef misije OSC-a , ambasador Bruce G. Berton. Imao je prevoditeljucu koja je prevodila sve što sam govorila. Smijao se i bilo je i njemu zanimljivo.

U publici je bilo mnogo osoba sa oštećenim sluhom i cijelo vrijeme je svaka riječ prevođena i na znakovni jezih. Zaista impresivno.

Fuckup Nights kao globalni pokret i serija događaja, na kojima se o neuspjelim poslovnim poduhvatima priča na slobodan i otvoren način, aktivan je od 2012. godine u više od 250 gradova širom svijeta. Projekat je nastao sa ciljem da se društveno neodobravanje koje se povezuje sa pojmom neuspjeha promjeni i neuspjeh postane sastavni dio procesa građenja uspješnih poslovnih priča. Dokaz da je promjena razmišljanja o neuspjeha prisutna moguće je pronaći u ogromnom uspjehu koje Fuckup Nights događaji imaju širom svijeta, a koje sada imamo i u Sarajevu.

ADISATUFO.BA