Ekonomski fakultet u Zenici – “Business Fever”

Ekonomski fakultet u Zenici – “Business Fever”

U organizaciji Asocijacije studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta iz Zenice u ponedjeljak 18.12.2017. godine u 18h, zvanično je počeo studentski projekt  “Business Fever”.

Koncept samog projekta raspoređen je na finalna dva dana; na konferenciju i radionicu koja se održava prvi dan i takmičenju studenata u pisanju biznis planova koje se održava drugi dan 20.decembra. Pored prof.Dženana Kulovića, prodekana za nastavu i osobe koja je velika podrška studentima, priliku da se obrate studentima, da uveličaju ovaj događaj, da inspirišu i motivišu imali su Adisa Tufo, generalna direktorica kompanije ČIP sistemi iz Sarajeva, Damir Bajraktarević kreator brenda «Dawood» i Amar Mušeljić mladi startuper projekta „AM – Iskra“.

U samom predstavljanju, studenti su imali priliku da se upoznaju sa djelatnostima iz kojih govornici dolaze, čime se bave, ali i što je to što ih pokreće.

Kako je istaknuto – gđa. Adisa Tufo je u svojoj kompaniji povećala obim poslovanja, broj uposlenika, uradila je mnogo na rekontrukciji i transformaciji, ali i na osnaživanju samog brenda; a tokom svog dosadašnjeg rada ostvarila je mnoge uspjehe iz sfera društvenog aktivizma i to su neki od razloga zbog kojih je imala priliku govoriti pred zainteresovanim studentima Ekonomskog fakulteta, zeničkog Univerziteta. Tokom svog rada, kako je navela, imala je mnogo izazova, naše društvo je ocijenjeno kao stereotipno i sa predrasudama – prema ženi, pogotovo ženi sa hidžabom, ali uprkos tome – gđa. Tufo je uspjela. Kako se nosi sa svakodnevnim nedaćama, kako se nosi sa problemima tranzicije i društvene, bh. problematike Tufo je govorila studentima, motivirajući ih da je u obrazovanju ključ uspjeha, ali da je osnova u čovjeku, u pojedincu koja želi da uspije.

This slideshow requires JavaScript.