Doktorica sa oklagijom – poduzetništvo

Doktorica sa oklagijom – poduzetništvo

Za ekonomiju i razvoj svake države najbitniji je domaći proizvod. Domaćim proizvodom jačamo privredu, te stvaramo mogućnost otvaranja novih radnih mjesta.

Da pozitivnih, ali i originalnih primjera ima dokaz je gospođa Safija Softić-Namas.

Doktoricu medicine, Safiju Softić-Namas zainteresovala je edukacija o pravilnoj ishrani u kojoj je vidjela polje na kojem se može, ali i mora mnogo uraditi kako bi se preventirali mnogi poremećaji i bolesti.

Prije više od pet godina je započela sa radom u Savjetovalištu o pravilnoj ishrani u Centru za edukaciju i istraživanje Nahla, sa kojima sarađuje i gospođa Adisa Tufo, čiji je gost danas bila gospođa Softić-Namas.

Svako može dobiti svoj termin savjetovanja, kao i mjesečni plan uravnotežene ishrane u C.E.I Nahla, ona također uređuje web portal dobrekalorije.ba i piše blog Doktorica s oklagijom, učestvuje u obukama o ishrani u raznim projektima, održava praktične radionice i predavanja o pravilnoj ishrani širom BiH, piše za portale i časopise, gostuje na raznim emisijama, sve u cilju edukacije stanovništva o pravilnoj ishrani.

O svojim radionicama koje je održavala u brojnim vrtićima, školama, udruženjima, firmama i restoranima, te o motivaciji koje njene klijente guraju ka pozitivnim promjenama i promjeni životnog stila govorila je i sa gospođom Adisom Tufo.

Ova mlada doktorica nije uspjela „preko noći“, nakon Medicinskog fakulteta tražila je posao, a kako je navela u svojoj priči za Al Jazeeru – uspjela je bez štele. U planu joj je i razvoj poslovanja, kao i upoznavanje tržišta i društveno djelovanje u cilju jačanja ženskog poduzetništva, zatim i razvoj originalnog bosanskohercegovačkog brenda, a o svemu tome je razgovarala sa gospođom Tufo.

Gospođa Softić-Namas zasigurno razvija jedan centar pravilne ishrane u kojem vrši popularizaciju pravilne ishrane kao prevencije oboljenja, a dalji razvoj tog centra omogućit će joj i umrežanje sa poduzetnicama koje razmišljaju poput nje, a osoba koju je vidjela kao jednu od poveznica u daljem širenju svog projekta i poslovanja je upravo gospođa Tufo.