Divithana: Pronađite hobi sa Hobby Art Centrom!

Divithana: Pronađite hobi sa Hobby Art Centrom!

U ovosedmičnoj rubruci produktivnosti donosimo vam priču o Hobby Art Centru. U Centru koji je oaza mira, kreativnosti, ljepote i dobrog raspoloženja proveli smo ugodno popodne u razgovoru sa direktoricom Adisom Tufo i usput naučili praviti kutijicu za nakit. To je ujedno i preporuka kao odličan način da provedete svoje slobodno vrijeme.

Hobizam je danas trend u cijelom svijetu. Od ubrzanog, digitalnog načina života mnoštvo ljudi se okreće kreativnom radu, „handmade“ umjetnosti. To je potreba koju moderni čovjek osjeća, potreba za lijepim, za korisnim, potreba da svojim rukama sam nešto napravi. Hobizam vam omogućava da maksimalno iskoristite svoju maštu i kreativnost, da se društveno afirmišete i kreativno izrazite. Ovdje nema nikakvih ograničenja (osim da ne pretjerate :D), tehnika je mnoštvo a izbor na pojedincu. Bilo da želite da slikate, napravite novi predmet za korištenje ili želite da promijenite neki stari komad namještaja, u ovom Centru ćete dobiti savjet i sav potrebni materijal da svoju zamisao uspješno sprovedete u djelo.

A upravo je ovo i bila Adisina ideja vodilja. Da napravi mjesto koje  neće biti tipična prodavnica, već i radionica, mjesto gdje će se kreativci, hobisti i oni koji to tek žele postati, aktivno okupljati, družiti, učiti, razmijenjivati savjete. Ideju da hobi pretvori u posao dobila je jer je smatrala da našem gradu fali jedno takvo mjesto. Uz mnogo truda, volje i želje uspješno je savladala sve prepreke koje su joj stajale na putu i evo već tri mjeseca, Sarajlije ali i sve ljude koje put nanese ovom ulicom ili maksuzijom, Hobby Art Centar širokogrudno ugošćuje.

Adisa se bavi kreativnim radom kao hobijem već godinama. Počela je od slikanja, a zatim je postepeno otkrivala i druge tehnike. Sav materijal i predmeti koji se nalaze u Centru Adisa je prethodno isprobala u fabrikama i radionicama koje ciljano posjećuje. Zbog toga je kvalitet materijala zagarantovan, a za to su dokaz kupci i kreativci koji se stalno vraćaju. Adisa ima sreću da radi posao koji voli uz maksimalnu podršku svoje porodice, a umor na kraju dana lahko pada u zaborav zbog osjećaja sreće i zadovoljstva. Ona kaže da se kreativci ovdje osjećaju slobodno i opušteno, daleko od distrakcija koje vrebaju sa svih strana.

hobbyartcentar

Hobby Art Centar nudi različite individualne i grupne radionice za odrasle ali i one najmlađe. Ovdje se obrađuju decoupage tehnika, salvetne tehnike na drvetu, staklu, tekstilu, One Stroke Painting, slikanje na svili, kurs slikanja, ebru – slikanje na vodi, izrada nakita i čestitki. Ne postoje dva ista predmeta koje se naprave. Svaki je unikatan, jedinstven, svojstven kreativcu koji ga uređuje.

Pored domaćih učesnika, Centar ugošćuje i regionalne kreativce i stručnjake. Tako se ovdje stalno nešto dešava a mjesta stagnaciji nema. Radionice se stalno osvježavaju i osmišljavaju tako da svako ponešto može naći za sebe.

Želite li probati nešto sasvim novo, napraviti novi ukrasni predmet za vaš dom ili možda pokloniti nekome originalni poklon, ovo je sigurno mjesto koje morate posjetiti, ujedno i Divithanina topla preporuka.