CEI Nahla i ČIP sistemi: Bh. ženi omogućiti prostor i mogućnosti za bolje obrazovanje i zaposlenje

CEI Nahla i ČIP sistemi: Bh. ženi omogućiti prostor i mogućnosti za bolje obrazovanje i zaposlenje

Nakon nekoliko uspješnih projekata između Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla“ i kompanije ČIP sistemi, u kojima je aktivno uzela učešće i podržala projekte, gospođa Adisa Tufo, danas je (6.februara 2018.) ugostila gospođu  Sehiju Dedović, direktorica i osnivačica CEI Nahla posjetila je ČIP sisteme.

Da se bosanskoj ženi pružio što bolji prostor u kojem će se osjećati sigurno i prihvaćeno, te prostor u kojem će dobiti priliku da se obrazuje, druži, proširuje svoja znanja, vidike i iskustva – na tome radi svakodnevno upravo gđa. Dedović, koja je ovom prilikom sa generalnom direktoricom ČIP sistema dogovorila dalju saradnju u kojoj ove uspješne žene podržati jedna drugu i surađivati i dalje na obostrano zadovoljstvo, a u korist šire zajednice.

Važno je spomenuti da je do sada nakon prakse, u kompaniji ČIP sistemi, zaposlile dvije polaznice Nahline edukacije poslovne administracije, a trenutno je gospođa Tufo mentorica gospođi Lejli Tuzlak, koja je završila Akademiju ženskog poduzetništva u CEI Nahla i napravila odličan poslovni plan.

Na sastanku je zaključeno da sugovornice rade jako slične, društveno korisne projekte i bez obzira što različito djeluju, obe stavljaju akcent na edukaciju i koncept  cjeloživotnog učenja, od kojeg ni na ličnom planu, nemaju namjeru odustati.