BiH zemlja partner na II Kongresu poduzetništva žena, Zagreb 2018.

BiH zemlja partner na II Kongresu poduzetništva žena, Zagreb 2018.

8. decembra 2017. godine u prostorijama Privredne komore FBiH Regionalna asocijacija poduzetnica „Poslovna žena“ održala je press konferenciju na kojoj je predsjednica Asocijacije, Dženita Zirdum prezentovala dosadašnje aktivnosti Asocijacije.

Ističući činjenicu da su jako mlada organizacija, Zirdum je novinarima i ostalim gošćama naglasila suradnje koje su postignute. „Umrežile smo se sa Slovenijom, Hrvatskom, Srbijom, Crnom Gorom, Makedonijom, ali naše članice dolaze i iz ostalih zemalja Evrope, poput  Švedske, Irske, Njemačke i   Turske“, kazala je Zirdum.

Da Asocijacija radi na stalnom napretku i rastu, te da su ovo žene s kojima raste i privredno-ekonomska slika Bosne i Hercegovine, potvrđuje i saradnja sa Privrednom komorom FBiH, ovjerena potpisivanjem Ugovora o poslovnoj saradnji. Ugovor, na kojem se, kako su rekli na konferenciji, radilo mjesecima – potpisao je, uz Zirdum i predsjednik Privredne komore Mirsad Jašarspahić. Jašarspahić je izrazio zahvalnost na saradnji i povjerenju kojem su mu poslovne žene dale. „Privredna komora se potpuno otvorila ka svijetu i zbog toga mi je drago što je današnji događaj na regionalnoj osnovi, također mi je drago što potpisani Ugovor nije za borbu prava žena, već od danas ćete pozitivno djelovati u rješavanju privrednih pitanja i zato se ne smije dozvoliti da se priča svede na položaj žena, treba se ići na više“, rekao je Jašarspahić.

Na konferenciji je govorila poduzetnica iz Zagreba, gospođa Sanela Dropulić, glavna organizatorica i voditeljica Virtualnog poduzetničkog centra iz Hrvatske, koja je ovom prilikom predstavila knjigu „Ne posustani, ne odustani“  – prvi vodič za uspjeh u poduzetništvu Jugoistočne Evrope. Inače, važno je spomenuti da je jedna od recenzenata ove knjige uspješna bh. poduzetnica i članica predsjedništva Asocijacije gospođa Adisa Tufo.

Dropulić je najavila i održavanje Kongresa poduzetnica 2018. na kojem će zemlja partner biti Bosna i Hecegovina. Kongres će se održati u Zagrebu, na Dan žena 8. 3. 2018 godine, a na kojem će jedna od predavačica biti Adisa Tufo.

„Uvijek kad se nalazim na Alapama pitam se zašto je s jedne, sjeverne strane sve uređeno, racionalno, a sa one južne ubistva, silovanja i iracionalno. Očito ni pametniji od mene ne znaju tačan odgovor na pitanje zašto je sve kod nas blatnjavo i prokleto“, citirajući Slavoja Žižeka prisutne je pozdravila Dropulić ističući da odbija povjerovati da pozitivni, konstruktivni, dobronamjerni ljudi žele graditi svoju porodicu na lošim vremenima, te da današnji dan i ovo druženje dižu standarde i da su dokaz onog boljeg što dolazi.

This slideshow requires JavaScript.