Beograd: Priznanje “Dama godine 2018” za rad, doprinos i stvaralaštvo

Beograd: Priznanje “Dama godine 2018” za rad, doprinos i stvaralaštvo

Generalnoj direktorici kompanije ČIP sistemi i uspješnoj bosanskohercegovačkoj poduzetnici u utorak, 24. aprila u Beogradu dodijeljeno je priznanje “Dama godine 2018”.

Na gala svečanosti, koji je upriličen za oko 250 VIP zvanica iz društvenog, javnog i privrednog života uspješnim damama uručena su priznanja. Dame koje su postigle uspjeh na raznim poljima, ostvarile se, doprinijele zajednici, a pri tome zadržale svoju suptilnu stranu ličnosti, ženstvenost i posebnost imale su priliku uživati u večeri koju je, kao idejni tvorac, uz svoj tim organizovao Dejan Pantić, predsjednik Udruženja građana “Dete u srcu”.

Kako je mnogi poznaju – karizmatična, energična i uspješna dama – Adisa Tufo, nosilac brojnih lokalnih i regionalnih priznanja, priznanje u srbijanskoj prijestolnici dobila je za doprinost ženskom poduzetništvu, društvenom angažmanu u kojem zagovara ideju o rodnoj ravnopravnosti, položaju žene u cjelokupnom društvu i jednakim šansama za sve, bez obzira na polnu ili bilo koju drugu pripadnost.

Kao generalna  direktorica kompanije “ČIP sistemi” od 2013. godine u svom radu promiče općeljudske vrijednosti. Kroz vlastiti angažman, ali i kroz rad kompanije senzibilira javnost o osobama sa invaliditetom i njihovoj afirmaciju u društvu, promiče individue, žene, mlade, udruženja i projekte koje doprinose boljem življenju, o čemu je pisala i u svojoj knjizi ‘Vruć krompir’, priči o ljubavi, strasti, poduzetništvu i snovima jedne žene.

Priznanja jesu lijepa i često dolaze nekako na kraju. Drugima se često čini iznenada, ali toliko je truda i nevidljivog djelovanja uloženo, da bi vas na kraju neko prepoznao. Najvažnije je uživati u procesu, u svakom danu koji nam je darovan i uvijek davati svoj maksimum. Naravno, svako mi je priznanje drago i svako me obavezuje. Kako prolaze godine, redaju se i priznanja, ali i moji ciljevi postaju veći, smjeliji i vjerujem da će toga biti još. Regionalno priznanje «Dama godine»  mi je posebno drago, jer odaje počast mojoj «ženskosti» i ženstvenosti. Jesam uspješna u svom poslu, ali sam na prvom mjestu žena i majka i uživam u svim onim čisto ženskim stvarima, koje ženu i čine ženom. «Dama godine» je i namjenjena takvim ženama, zar ne…?“, kazala je o priznanju Adisa Tufo, ističući zadovoljstvo što se nalazi u Beogradu sa uspješnim ženama Srbije i regiona, koje također čine Balkan ljepšim mjestom za život.

 

Među dobitnicama ove godine su mnoge dame, mahom iz svijeta biznisa i estrade. Noć su uljepšalje Neda Ukraden, Zorica Brunclik, Boris Novković, Suzana Mačić, ali i mnoge druge javne ličnosti iz Srbije i regiona.  Fantastična prilika za umrežavanje, ali i širenje pozitivne energije, koja je obilježila ovu toplu beogradsku noć.

Adisa Tufo je također, uz tri dobitnice regiona – Editu Dautović – poduzetnicu iz Crne Gore, Bernardu Cecelju – poduzetnicu iz Hrvatske i Penku Mukaetovu – poduzetnicu iz Makedonije bila i gošća jutarnjeg programa na nacionalnoj televiziji Srbije HappyTV.

This slideshow requires JavaScript.