Ako nemaš namjeru biti najbolja, ne počinji!

Ako nemaš namjeru biti najbolja, ne počinji!

 

“Naše su sumnje izdajnici zbog kojih često gubimo tamo gdje bismo mogli pobjediti, jer se bojimo pokušati.” William Shakespeare

Zašto je ovo bitno?  Zašto je bitna tvoja duboka namjera, koju ionako ne moraš nikome da kažeš. Bitna je… Nećeš je glasno izreći, ali svi će je osjetiti i na osnovu toga što osjete reagovat će.

Kad želiš, želi najviše, želi najbolje. Zaželi da budeš pobjednik. Čvrsto budi ubjeđena u to da za tebe ništa nije previše i da si rođena za uspjeh. I tako se ponašaj. Zauzmi stav pobjednika i to ćeš jednom i postati.

U svom mentorskom radu srela sam se sa mnogim ljudima koji su mi iznosili svoje ideje, a na kraju završavali sa rečenicom “Ja bih to da malo probam, pa ako ne bude išlo, da mogu lako odustati. Ako bude dobro, lako je proširiti.”

Ne volim “ako”! Nemoj sumnjati da ćeš uspjeti. Vjeruj da je svijet samo tebe čekao. Nema veze što okolo ima ‘more’ sličnih projekata, što je konkurencija velika, jer niko to neće raditi na tvoj način, ti si naprosto rođena da budeš najbolja.

“Svijet voli pobjednike” , a ti si predodređena za tron.

Kad smo to definisali, odmah (prije nego se previše zaneseš) da definišemo i činjenicu da do trona nije lako doći. Treba puno rada, puno krvi i znoja, neprospavanih noći, nerazumjevanja. Sve je to put kojim ćeš korčati. Nekad svila, nekad oštro kamenje.

Već sam ti pričala o istrajnosti, ali ću ponoviti. Znam da ćeš poželjeti odustati. Činit će ti se da ništa nije vrijedno tebe. Ali kad bi svi tako razmišljali, kako bi čovječanstvo uopće išlo naprijed. Kako bi ti išla naprijed. Utopila bi se u moru prosječnosti i ne bi ostavila nikakv trag.  Procijeni svoje mogućnosti, ali znaj da su one puno veće nego što možeš i pretpostaviti. Kolike su znat ćeš, ako dođeš u situaciju da se boriš za opstanak, kad ne bude drugog izbora ili pobjednik ili pokojnik. Do tada je sve pretpostavka…

Okruži se jakim ljudima, ljudima od kojih možeš puno naučiti, koje možeš pitati za savjet. I ljudima koji su već jako uspješni i neće biti ljubomorni na sve uspjehe koji stoje pred tobom.

Ovo je jedini način da prokrčiš svoj put. Tvoji ciljevi će vremenom rasti, tvoji snovi se ostavarivati i mijenjati, tvoje kompetencije će biti jače, tvoj mentalni sklop drugačiji… Ali koji god novi put da se pojavi pred tobom, ako poželiš njime koračati, koračaj najbolje što znaš…